Privacy- en cookieverklaring Robert Bosch B.V., Divisie Power Tools


Robert Bosch B.V., Divisie Power Tools (hierna „Bosch Power Tools“ of „wij“) vinden het fijn dat u onze websites bezoekt en gebruik maakt van onze mobiele applicaties en stellen uw interesse in ons bedrijf en onze producten zeer op prijs.


Bosch Power Tools respecteert uw privacy

1.1. Bij het verwerken van uw persoonsgegevens zijn wij erg begaan met de bescherming van uw privacy en de veiligheid van alle bedrijfsgegevens en daar besteden wij derhalve in onze bedrijfsprocessen aandacht aan. Wij verwerken persoonsgegevens die bij uw bezoek aan onze websites en het gebruik van mobiele applicaties worden verzameld, vertrouwelijk en uitsluitend in overeenstemming met de wettelijke bepalingen.

1.2. Gegevensbescherming en informatieveiligheid maken deel uit van ons bedrijfsbeleid.   


Verzamelen en verwerken van persoonsgegevens

2.1. Bij persoonsgegevens gaat het om elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon, dus bijvoorbeeld namen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, foto's of andere informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare persoon. 

2.2. Wij verzamelen, verwerken en gebruiken persoonsgegevens (inclusief IP-adressen) alleen wanneer dit wettelijk is toegestaan, bijvoorbeeld als u ons dienaangaande, bijv. in het kader van een registratie, een enquête, een bijdrage in een Bosch Power Tools community, een prijzenspel of voor het uitvoeren van een contract, een toestemmingsverklaring heeft verstrekt.


Doeleinden van gegevensverwerking
Bosch Power Tools of een door Bosch Power Tools hiermee belaste dienstverlenende onderneming gebruikt uw persoonsgegevens voor het technische beheer van de websites en mobiele applicaties, voor de klantenadministratie, verkoop- en marketingdoeleinden, productenquêtes (marktonderzoek) en voor uw aanvragen bij Bosch Power Tools uitsluitend voor zover dit noodzakelijk is voor dit doeleinde.


Doorgeven van gegevens aan derde partijen
Bosch Power Tools heeft externe dienstverleners belast met taken als verkoop- en marketingservices, contractbeheer, betalingsafwikkeling, programmering, gegevenshosting en hotline-services. Bosch Power Tools heeft deze dienstverleners zorgvuldig geselecteerd en bewaakt ze regelmatig, met name het zorgvuldig omgaan met en het beveiligen van de bij hen opgeslagen gegevens. Alle dienstverleners zijn door Bosch Power Tools verplicht tot vertrouwelijkheid en naleving van de wettelijke richtlijnen.


Gebruik van cookies

5.1. Algemeen

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer worden opgeslagen. Aan de hand van deze bestanden kan worden gecontroleerd of uw apparaat al met onze websites heeft gecommuniceerd. Door het uitlezen van de cookies kunnen wij het ontwerp van onze websites voor u dienovereenkomstig aanpassen en het gebruik voor u gemakkelijker maken.

5.2. Overzicht cookies

Bosch Power Tools en derde partijen maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken zoals Javascripts die noodzakelijk zijn voor de functionaliteit van haar websites (functionele cookies), om analyses uit te voeren (analytische cookies), om advertenties te laten zien (advertentie cookies) en om de website aan te passen aan persoonlijke voorkeuren (tracking cookies).

Zie hieronder een overzicht van de cookies de op de websites kunnen worden gebruikt:

Functionele cookies

Naam cookie / soortgelijke techniek

Oorsprong / domein

Bestemming (toegang derde partijen)

 

Verzamelde gegevens

Functie en doel

Gevolg indien cookie wordt uitgeschakeld

Verval-periode

COOKIE_SUPPORT

www.bosch-pt.com

/

Waar als cookies zijn ingeschakeld

Technische detectie of cookies worden ondersteund

Bepaalde function-aliteiten van Liferay werken niet

1 jaar

GUEST_LANGUAGE_ID

www.bosch-pt.com

/

Locatie. Bijvoorbeeld: en_GB

Slaat de gebruikte taal op

Web content wordt getoond in de standaard taal

1 jaar

JSESSIONID

www.bosch-pt.com

/

Identifier van de huidige sessie

 

Bijvoorbeeld: C017E52478D65678B2 4705910CB1BDC9

 

Het is vereist voor server side http sessie managament

De hele applicatie werkt niet

Vervalt wanneer de browser sessie vervalt.

Localization (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

Taalinstellingen, bijvoorbeeld de-de

Wanneer je deze site bezoekt, wordt je automatisch doorverwezen naar de taal die je eerder gebruikte

Geen redirect vindt plaats.

Persistent: onbepaalde duur.

BPTLeaf (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

productID op leaflet

Schakelt de productvergelijkingsfunctie in. Een cookie wordt aangemaakt voor elk product type.

Productvergelijking kan niet worden gebruikt.

Onbepaalde duur

BPT-Compare-%_ID% (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

productID op leaflet

Schakelt de productvergelijkingsfunctie in. Een cookie wordt aangemaakt voor elk product type.

Productvergelijking kan niet worden gebruikt.

Onbepaalde duur

JSESSIONID (HTTP)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

Sessie ID en App-Server ID

Deze cookie bevat een ID die de huidige sessie kan toewijzen aan jou als gebruiker. Zonder deze cookie is het niet mogelijk om een sessie toe te wijzen.

Zonder deze cookie is het niet mogelijk om een sessie toe te wijzen.

Sessie

bosch_do_it_de/ bosch_do_it_com / bosch_garden_com (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

Boolean

Deze cookie bewaart de cookie-instellingen en bewaart alleen informatie over of cookies kunnen worden gebruikt of niet.

CookieManager wordt altijd getoond

Onbepaalde duur

JSESSIONID

bosch-professional-com.kittelberger.net

bosch-professional-com.kittelberger.net

Identifier

Sessie Identifier

Sessie wordt bewaard met URL parameters in plaats van een cookie

Vervalt wanneer de browser wordt gesloten

showCookieNotification

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

Erkenning van een cookie notificatie

Erkenning van een cookie notificatie

Cookie notificatie wordt altijd getoond.

1 jaar

VISITED_CATEGORY

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

ID van de laatst bezochte categorie

Doorbreking van het broodkruimelpad

Broodkruimel kan andere volgorde tonen

Vervalt wanneer de browser wordt gesloten

BPTStarRating-[ID] (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

ProductId + Star Rating e.g. “1206046_5”

Deze cookie wordt gebruikt om te registreren of je al de StarRating hebt gebruikt van een artikel

Star Rating kan weer worden aangeklikt

onbepaalde duur

BPTExpRating-[ID] (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

ProductId

Deze cookie wordt gebruikt om te tonen welke ervaringsrapporten al zijn ‘geliked’ door de 1-2-do community.

Star Rating kan weer worden aangeklikt

onbepaalde duur

BPTRecent_diy/_garden (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

Recently viewed products separated via “–“

Maakt het mogelijk om jouw meest recent bekeken artikelen op te slaan en te tonen in een lijst wanneer een product detail pagina wordt bezocht

Geen recente producten verschijnen in de slider van productpagina’s

onbepaalde duur

newsletterShowed

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

boolean

Voorkomt dat de registratie voor de nieuwsbrief herhaaldelijk verschijnt wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Nieuwsbrief pop-up wordt elke keer getoond.

1 maand

 
Analytische cookies

Naam cookie / soortgelijke techniek

Oorsprong / domein

Bestemming (toegang derde partijen)

Verzamelde gegevens

Functie en doel

Gevolg indien cookie wordt uitgeschakeld

Vervalperiode

WT_FPC

www.bosch-pt.com

/

pageID en sessionID

Bijvoorbeeld: id=c17eafbf-a6ba-4704-9e88-b452a4e9d34e: lv=1448438567545: ss=1448438567545

Herkennen van terugkerende gebruikers/sessies per pagina voor website analyses en statistieken

Web trends tool zal onjuiste nummers verzamelen van nieuwe/terugkerende bezoekers

2 jaren

WT_FPC (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

statse.webtrendslive.com

Gegevens over gebruik website

Gegevens over het gebruik van de website worden verzameld, aangemaakt door Webtrends. Het maakt het voor ons mogelijk om onze website te optimaliseren voor jou.

Geen gegevens zullen worden verzameld en verstrekt aan Webtrends

1 dag

ACOOKIE (JS)

statse.webtrendslive.com

Nee

Gegevens over gebruik website

Gegevens over het gebruik van de website worden verzameld, aangemaakt door Webtrends. Het maakt het voor ons mogelijk om onze website te optimaliseren voor jou.

Geen gegevens zullen worden verzameld en verstrekt aan Webtrends

2 jaren

PT_CIP_TARGETING (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

https://www.monetate.com/

Recent bekeken categorieën

Deze cookie registreert het type content dat is bezocht op de website. Het maakt het mogelijk om aanbevelingen voor content te optimaliseren.

Geen gegevens zullen worden verzameld door WT

1 jaar

wt_path

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

Clickpath op een webpage

WebTrends tracking

Webtrends kan het clickpath niet volgen

30 min

WT_FPC

.bosch-professional.com

.bosch-professional.com

Gegevens over websitegebruik

WebTrends tracking

Onjuiste/incomplete tracking data wordt verkregen

2 jaren

utag_main (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

http://tealium.com

Gegevens over gebruik website

Het maakt het mogelijk om tags te managen en gegevens te verzamelen over jouw gebruik van de website, aangemaakt door Tealium. Het maakt het voor ons mogelijk om onze website te optimaliseren voor jou.

Geen gegevens wordt doorgegeven aan Tealium

1 jaar

WT_FPC

.bosch-professional.com

.bosch-professional.com

Gegevens over gebruik website

WebTrends tracking

Onjuiste/incomplete tracking data wordt verkregen

2 jaren

BPTStarRating-[ID] (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

ProductId + Star Rating e.g. “1206046_5”

Deze cookie wordt gebruikt om te registreren of je al de StarRating hebt gebruikt van een artikel

Star Rating kan weer worden aangeklikt

Onbepaalde duur.

BPTExpRating-[ID] (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

ProductId

Deze cookie wordt gebruikt om te tonen welke ervaringsrapporten al zijn ‘geliked’ door de 1-2-do community.

Star Rating kan weer worden aangeklikt

Onbepaalde duur.


Tracking cookies

Naam cookie / soortgelijke techniek

Oorsprong / domein

Bestemming (toegang derde partijen)

Verzamelde gegevens

Functie en doel

Gevolg indien cookie wordt uitgeschakeld

Vervalperiode

mt.v (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

statse.webtrendslive.com

WebtrendsID

Deze cookie bevat een ID die gebruikt wordt om te personaliseren. Het maakt het mogelijk om het tonen van specifieek content te optimaliseren.

Geen gegevens zullen worden verzameld door Webtrends

10 jaren

PT_CIP_TARGETING (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

https://www.monetate.com/

Recent bekeken categorieën

Deze cookie registreert het type content dat is bezocht op de website. Het maakt het mogelijk om aanbevelingen voor content te optimaliseren.

Geen gegevens zullen worden verzameld door WT

1 jaar

wt_path

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

Clickpath op een webpage

WebTrends tracking

Webtrends kan het clickpath niet volgen

30 min

WT_FPC

.bosch-professional.com

.bosch-professional.com

Gegevens over gebruik website

WebTrends tracking

Onjuiste/incomplete tracking data wordt verkregen

2 jaren

utag_main (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

http://tealium.com

Gegevens over gebruik website

Het maakt het mogelijk om tags te managen en gegevens te verzamelen over jouw gebruik van de website, aangemaakt door Tealium. Het maakt het voor ons mogelijk om onze website te optimaliseren voor jou.

Geen gegevens wordt doorgegeven aan Tealium

1 jaar

VISITED_CATEGORY

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

ID van de laatst bezochte categorie

Doorbreking van het broodkruimelpad

Broodkruimel kan andere volgorde tonen

Vervalt wanneer de browser sluit

WT_FPC

.bosch-professional.com

.bosch-professional.com

Gegevens over gebruik website

WebTrends tracking

Onjuiste/incomplete tracking data wordt verkregen

2 jaren

BPTRecent_diy/_garden (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

Recent bekeken producten afscheiden met “–“

Maakt het mogelijk om jouw meest recent bekeken artikelen op te slaan en te tonen in een lijst wanneer een product detail pagina wordt bezocht.

Geen recente producten verschijnen in de slide van product pagina’s.

Onbepaalde duur


Advertentie cookies

Naam cookie / soortgelijke techniek

Oorsprong / domein

Bestemming (toegang derde partijen)

Verzamelde gegevens

Functie en doel

Gevolg indien cookie wordt uitgeschakeld

Vervalperiode

teaser_vcount

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

Bijhouden aantal views  teaser

Afwisselen van teasers op een pagina

Alleen de eerste teaser wordt getoond

einde sessie

teaser_id

www.bosch-professional.com

www.bosch-professional.com

 

Afwisselen van teasers op een pagina

Alleen de eerste teaser wordt getoond

einde sessie

BPTRecent_diy/_garden (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

Recent bekeken producten afgescheiden met “–“

Maakt het mogelijk om jouw meest recent bekeken artikelen op te slaan en te tonen in een lijst wanneer een product detail pagina wordt bezocht.

Geen recente producten verschijnen in de slide van product pagina’s

onbepaalde duur.

newsletterShowed

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

boolean

Voorkomt dat de registratie voor de nieuwsbrief herhaaldelijk verschijnt wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Nieuwsbrief pop-up verschijnt elke keer

1 maand

BPTStarRating-[ID] (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

ProductId + Star Rating, bijvoorbeeld “1206046_5”

Deze cookie wordt gebruikt om te registreren of je al de Star Rating hebt gebruikt van een artikel.

Star Rating kan weer worden aangeklikt

onbepaalde duur

BPTExpRating-[ID] (JS)

www.bosch-do-it.de / www.bosch-do-it.com / www.bosch-garden.com

Nee

ProductId

Deze cookie wordt gebruikt om te tonen welke ervaringsrapporten al zijn ‘geliked’ door de 1-2-do community.

Star Rating kan weer worden aangeklikt

onbepaalde duur


5.3    Cookies uitschakelen en verwijderen

Wanneer u onze websites bezoekt wordt u in een cookie-pop-up venster gevraagd of u de cookies die op onze website worden gezet toestaat of in de instellingen wilt uitschakelen.
Het uitschakelen van de cookies kan er echter toe leiden dat afzonderlijke functies van onze websites niet meer tot uw beschikking staan.
Echter de cookies die tijdens uw bezoek op websites van derden door andere aanbieders werden gezet vallen niet onder de instellingsmogelijkheid.
Via uw browser kunt u echter op elk moment alle cookies verwijderen. Meer informatie hierover vindt u in de helpfuncties van uw browser. Ook dit kan er echter toe leiden dat afzonderlijke functies niet meer tot uw beschikking staan.


Gebruik van analysetools
6.1    Voor de websites voert Bosch Power Tools toegangsmetingen met webanalysetools zoals WebTrends en Tealium uit. Voor het privacy statement van WebTrends, klik hier). Voor het privacy statement van Tealium, klik hier.


6.2    Bij de keuze van de analysetools letten wij erop dat deze toegangsgegevens uitsluitend in een gepseudonimiseerde vorm registreren zodat geen verbinding met een gebruiker tot stand kan worden gebracht. Dit gebeurt met name door het IP-adres te pseudonimiseren. Voor de meting worden cookies gebruikt om het gebruik van de website te kunnen analyseren. Bosch Power Tools kan hiermee vooral de kwaliteit van de gegevens verbeteren. De gegenereerde informatie over het gebruik van de websites wordt verstuurd naar de statistiekserver (wts.bosch.com) van Bosch Power Tools in Duitsland. Alleen bevoegde personen hebben toegang tot deze gepseudonimiseerde gegevens.8.3    Wanneer u niet wilt dat betreffende analysecookies worden gebruikt, ga dan te werk zoals beschreven in punt 5.4.


Gebruik van registratiediensten
7.1    Wij bieden u de mogelijkheid om u aan te melden op onze websites en mobiele applicaties met zogenoemde sociale logins zoals Facebook-Connect.

7.2    Voor de registratie wordt u doorgestuurd naar de pagina van de desbetreffende sociale netwerkdienst waar u zich kunt aanmelden met uw gegevens van dat sociale netwerk. Dit heeft tot gevolg dat uw account van het desbetreffende netwerk met onze dienst wordt gelinkt. Daarbij worden in geval van uw toestemming de informatie van uw publieke profiel aldaar, uw e-mailadres en de identificatietekens van uw netwerkvrienden door de betreffende sociale netwerkdienst naar ons gestuurd.

Omgekeerd ontvangt de voor de registratie gebruikte sociale netwerkdienst uw login-status, browserinformatie en uw IP-adres, wanneer u ons bij het bezoek aan onze website hiervoor uw toestemmingsverklaring verstrekt.

7.3    Wanneer u niet wilt dat er een gegevensoverdracht tussen ons en de sociale netwerkdiensten plaatsvindt dan moet u zich niet via de sociale registratiediensten aanmelden maar gebruikt u in plaats daarvan onze eigen aanmeldingsdiensten.


Reclame
8.1    Toestemming en intrekking hiervan

Wanneer u ons persoonsgegevens verstrekt dan gebruiken wij deze om u te kunnen informeren over onze producten en diensten en u eventueel vragen hierover te stellen voor zover u ons hiervoor uitdrukkelijk uw toestemming heeft gegeven voor het gebruik van uw persoonsgegevens voor reclamedoeleinden. Indien wij voor een enquête gebruik maken van de diensten van een marktonderzoeksinstituut dan gebeurt dit uitsluitend in opdracht van en conform de instructies van Bosch Power Tools.

Wanneer u ons weliswaar uw toestemming voor een gebruik voor reclamedoeleinden heeft gegeven maar in de toekomst geen reclame meer van Bosch Power Tools wilt ontvangen dan kunt u uw toestemming op elk moment voor de toekomst intrekken. Uw gegevens worden dan dienovereenkomstig verwijderd of, voor zover deze nog nodig zijn voor facturatie en boekhouding, niet langer gebruikt voor reclamedoeleinden.

8.2    Nieuwsbrief

U kunt zich op onze websites en applicaties eventueel op de nieuwsbrief abonneren. Wij gebruiken hiervoor het zogenoemde Double Opt In-proces waarbij wij u pas een nieuwsbrief per e-mail, mobiele berichtendiensten (zoals bijv. WhatsApp), SMS of pushbericht zullen toesturen wanneer door u van tevoren uitdrukkelijk de activering van de nieuwsbriefdienst is bevestigd door het aanklikken van een link in een bericht. Mocht u later besluiten dat u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen dan kunt u het abonnement op elk moment opzeggen door uw toestemming in te trekken. Het intrekken gebeurt voor nieuwsbrieven per e-mail via de in de nieuwsbrief afgedrukte link, per e-mail aan de service-agent of in de beheerinstellingen van de desbetreffende website. Voor mobiele nieuwsbrieven gebeurt het intrekken door het bericht „Stopp“ te sturen naar de desbetreffende verspreider.
    
8.3    Prijzenspellen
    
Als u deelneemt aan een prijzenspel van Bosch Power Tools dan gebruiken wij uw gegevens om u te informeren over een eventuele prijs en voor reclame voor onze producten voor zover u hiervoor uw toestemming heeft gegeven. Informatie over de afzonderlijke prijzenspellen vindt u zo nodig in de desbetreffende deelnamevoorwaarden.     


Mobiele applicaties
9.1    Gebruik van onze mobiele applicaties

Wij stellen u naast ons online-aanbod mobiele applicaties ter beschikking, die u naar uw mobiele eindapparaat kunt downloaden. Daarbij heeft u eveneens de hier beschreven rechten. Naast de op websites verzamelde gegevens verzamelen wij op onze mobiele applicaties nog meer persoonsgegevens die specifiek blijken uit het gebruik van een mobiel eindapparaat. Dit gebeurt echter alleen, wanneer u ons hiervoor telkens uw toestemming heeft gegeven.

9.2    Verzamelen van uw locatiegegevens

Ons aanbod omvat ook zogenoemde Location Based Services waarmee wij u speciale aanbiedingen doen die op uw desbetreffende locatie zijn afgestemd. Om u deze functies van de app te kunnen bieden verzamelen wij uw locatiegegevens m.b.v. GPS en uw IP-adres wanneer u hiervoor uw toestemming geeft. U kunt deze functie in de instellingen van de desbetreffende app of uw besturingssysteem op elk moment toestaan of intrekken.

9.3    Verzamelen van Advertising Identifier/Advertising ID

Voor reclamedoeleinden gebruiken wij in het geval van uw toestemming voor iOS de zogenoemde „Advertising Identifier“ (IDFA) en voor Android de zogenoemde Advertising ID. Dit zijn unieke, niet-permanente ID-nummers voor een bepaald eindapparaat die door iOS of Android beschikbaar worden gesteld. Deze verzamelde gegevens worden niet verbonden met andere apparaat gerelateerde informatie. De ID-nummers gebruiken wij om uw gepersonaliseerde reclame beschikbaar te stellen en om uw gebruik te kunnen beoordelen. Wanneer u in de iOS-instellingen onder „Privacy“ – „Reclame“ de optie „Geen reclametracking“ activeert of op Android onder „Google instellingen“ – „Advertenties“ de optie „Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties“ kiest, kunnen wij alleen de volgende maatregelen treffen: meting van uw interactie met banners door telling van het aantal advertenties van een banner zonder klik daarop („frequency capping“), klikpercentage, vaststelling van uniek gebruik („unique user“) evenals veiligheidsmaatregelen, fraudebestrijding en verhelpen van fouten. U kunt in de apparaat instellingen op elk moment de IDFA of de Advertising ID verwijderen („Ad-ID terugzetten“), dan wordt een nieuw ID-nummer aangemaakt dat niet met de eerder verzamelde gegevens wordt samengevoegd. Wij wijzen erop dat u eventueel niet alle functies van onze app kunt gebruiken wanneer u het gebruik van het genoemde ID-nummer beperkt.

9.4    Gegevensoverdracht naar de App Store

Wij verzamelen geen gegevens en de overdracht van gegevens als gebruikersnaam, e-mailadres en individueel apparaat-ID naar de App Store bij het downloaden van de desbetreffende applicatie valt niet binnen onze verantwoordelijkheid. Wij hebben geen invloed op dit verzamelen van gegevens.


Gebruik van externe links
Websites van Bosch Power Tools kunnen links bevatten naar websites van derden (met ons niet verbonden aanbieders). Nadat u op de link klikt hebben wij geen invloed meer op het verzamelen, verwerken en gebruiken van persoonsgegevens (zoals bijvoorbeeld het IP-adres of de URL van de pagina die de link bevat) die eventueel bij het aanklikken van de link naar de derden worden verstuurd omdat het gedrag van derden uiteraard buiten onze controle valt. Daarom is Bosch Power Tools niet verantwoordelijk voor het verwerken van dergelijke persoonsgegevens door derden.


Veiligheid
11.1    Onze medewerkers en de door Bosch Power Tools ingeschakelde dienstverlenende ondernemingen zijn verplicht tot geheimhouding en naleving van de bepalingen van de Duitse wet inzake bescherming persoonsgegevens.

11.2    Bosch Power Tools neemt alle noodzakelijke technische en organisatorische maatregelen zoals bedoeld in de Wet bescherming persoonsgegevens om uw door ons beheerde gegevens te beschermen tegen manipulatie, verlies, vernietiging of tegen toegang door onbevoegden of ongeoorloofde vrijgave. Onze veiligheidsmaatregelen worden in overeenstemming met de technologische ontwikkeling voortdurend verbeterd.


Informatie en correctie
De gebruikers hebben het recht om op elk moment informatie te verkrijgen over en inzage krijgen in de over hen opgeslagen persoonsgegevens. Verder kunnen de gebruikers op elk moment verlangen dat hun gegevens worden gecorrigeerd.


Toestemming intrekken en verwijderen van gegevens
13.1    Verder kunt u op elk moment uw toestemming voor het verzamelen, verwerken en gebruiken van uw persoonsgegevens voor de toekomst intrekken.

13.2    De persoonsgegevens worden verwijderd wanneer u de toestemming voor de opslag ervan intrekt indien de kennis van de persoonsgegevens niet meer vereist is voor het uitvoeren van het doeleinde dat met de opslag werd beoogd of wanneer de opslag om andere wettelijke redenen ongeoorloofd is.

13.3    Gegevens die noodzakelijk zijn voor facturatie en boekhouding of die bij wet moeten worden bewaard worden hierdoor niet aangetast. Voor zover de toegang niet nodig is worden echter ook deze gegevens geblokkeerd.


Contact
Voor informatie, correctie, suggesties en klachten met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens evenals voor het intrekken van uw toestemming kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming.

Golo Seume
Data Security Officer Bosch Benelux
32 avenue Michelet
FR-93404 Saint Ouen
Frankrijk
E-mail: CIL@FR.BOSCH.COM