Tietoa Robert Bosch Power Tools GmbH -yhtiön tietosuojasta

Robert Bosch Power Tools GmbH (jäljempänä joko "Bosch Power Tools" tai "me") iloitsee vierailustasi internetsivustollamme sekä mobiilisovelluksiamme, yritystämme ja tuotteitamme kohtaan osoittamastasi kiinnostuksesta.

Bosch Power Tools kunnioittaa yksityisyyttäsi
1.1 Asiakkaidemme yksityisyyden kunnioittaminen heidän henkilökohtaisten tietojensa käsittelyn yhteydessä on tärkeä asia, jota painotamme erityisesti kaikissa toimintaamme liittyvissä prosesseissamme. Käsittelemme verkkosivuillamme vierailusi ja mobiilisovelluksiemme käytön aikana koottuja henkilötietojasi luottamuksellisesti ja ainoastaan voimassa olevien henkilötietolain määräysten mukaisesti.

1.2 Tietosuoja ja tietoturva ovat tärkeä osa yhtiömme politiikkaa.


Henkilökohtaisten tietojen kerääminen ja käsittely
2.1 Henkilökohtaisia tietoja ovat kaikenlaiset luonnollista henkilöä taikka hänen ominaisuuksiaan tai elinolosuhteitaan kuvaavat merkinnät, jotka voidaan tunnistaa häntä koskeviksi, kuten esimerkiksi nimet, osoitteet, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet, valokuvat tai muut tiedot kyseisestä henkilöstä.

2.2 Keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilökohtaisia tietoja (IP-osoitteet mukaan lukien) ainoastaan tilanteissa, joissa tälle on olemassa oikeudelliset perusteet tai kun ne on vapaaehtoisesti annettu tiettyyn tarkoitukseen, kuten esimerkiksi rekisteröinnin, kyselyn, Bosch Power Tools -yhteisöön lähetetyn kirjoituksen ja kilpailun yhteydessä sekä sopimuksen solmimista varten.


Käyttötarkoituksen rajoittaminen
Bosch Power Tools tai Bosch Power Tools -yhtiön valtuuttama palveluyritys käyttää henkilökohtaisia tietojasi verkkosivujen ja mobiilisovellusten tekniseen hallinnointiin, asiakkaiden hallintaan, tuotekyselyihin ja sekä Bosch Power Tools -yhtiölle lähettämiisi tiedusteluihin ainoastaan kutakin tehtävää varten vaadittavassa laajuudessa.


 Tietojen välittäminen kolmansille osapuolille
Bosch Power Tools on ulkoistanut erilaisia tehtäviä, kuten myynti- ja markkinointipalvelut, sopimusten hallinta, maksujen käsittely, ohjelmointi, internet-palvelinpalvelut ja hotline-palvelut, ulkoisille palveluntarjoajille. Bosch Power Tools on valikoinut nämä palveluntarjoajat huolella ja valvoo heitä säännöllisesti tietojen huolellisen käsittelyn ja tallennettujen tietojen asianmukaisen varmuuskopioinnin varmistamiseksi. Bosch Power Tools vaatii kaikilta käyttämiltään palveluntarjoajilta ehdotonta luottamuksellisuutta ja asiaankuuluvien lakien noudattamista.


Evästeiden käyttö
5.1 Yleistä

Evästeet ovat pieniä, tietokoneellesi tallennettavia tekstitiedostoja. Näiden tietojen avulla saamme selville, onko päätelaitteesi ollut jo aikaisemmin yhteydessä sivustoomme. Tulkitsemalla evästeitä kykenemme muokkaamaan internetsivustoamme tarpeitasi vastaavalla tavalla sekä helpottamaan sen käyttöä.

5.2 Bosch Power Toolsin käyttämät evästeet

Bosch Power Tools käyttää evästeitä ja aktiivisia komponentteja (esim. JavaScript) voidakseen seurata vierailijoiden mieltymyksiä ja optimoida verkkosivuston parhaalla mahdollisella tavalla.

5.3 Kolmansien osapuolten evästeet

Jotkut Bosch Power Toolsin verkkosivut sisältävät muiden palveluntarjoajien tarjoamia sisältöjä ja palveluita (esim. YouTube, Facebook, Twitter). Nämä palveluntarjoajat puolestaan saattavat käyttää evästeitä ja aktiivisia komponentteja. Bosch Power Tools ei voi vaikuttaa siihen, millä tavoin kyseiset palveluntarjoajat käsittelevät henkilökohtaisia tietojasi.

5.4 Evästeiden käytöstä poistaminen ja poistaminen

Kun vierailet sivustollamme, näyttöön aukeaa evästeiden käyttöä koskeva ponnahdusikkuna, jossa kysytään, sallitko sivustollamme käytettävien evästeiden käytön vai haluatko poistaa ne käytöstä vastaavista asetuksista.

Jos päätät olla sallimatta evästeiden käytön, selaimessasi otetaan käyttöön Opt-Out-eväste. Tätä evästettä käytetään yksinomaan tietojenkäytön eston yhdistämiseen sinuun. Evästeiden käytöstä poistamisesta saattaa kuitenkin olla seurauksena, että tietyt toiminnot eivät enää ole käytettävissä. Ota huomioon, että Opt-Out-eväste voi teknisistä syistä toimia vain sillä selaimella, jolla se otettiin käyttöön. Jos poistat evästeet tai käytät toista selainta tai päätelaitetta, Opt-Out-eväste on otettava käyttöön uudelleen.

Tämä asetusmahdollisuus ei kuitenkaan koske evästeitä, jotka tallentuvat muiden palveluntarjoajien toimesta kolmansien osapuolten internetsivustoilla vieraillessasi.

Voit kuitenkin poistaa koska tahansa kaikki evästeet selaimesi asetuksista. Lisätietoa aiheesta löydät selaimesi ohjetoiminnosta. Myös tästä voi kuitenkin olla seurauksena, että tietyt toiminnot eivät enää ole käytettävissä.

Seuraavan verkkosivuston kautta voit lisäksi hallinnoida kolmansien osapuolten evästeiden käyttöä ja poistaa evästeet käytöstä:

http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement

Emme ylläpidä tätä verkkosivustoa, joten emme ole myöskään vastuussa sen toiminnasta, eikä meillä ole mahdollisuutta vaikuttaa sen sisältöihin tai käytettävyyteen.


Retargeting-työkalujen käyttö
6.1 Käytämme retargeting-teknologioita online-markkinointimme optimoimiseksi. Näin kykenemme suunnittelemaan internetsivustomme sisällön mahdollisimman kiinnostavaksi ja räätälöimään sen sopimaan paremmin tarpeisiisi.

6.2 Käyttämällä evästeitä, joiden avulla tallennamme tuotteitamme ja palveluitamme kohtaan osoittamasi kiinnostuksen sekä analysoimalla verkkosivuston käyttöäsi, voimme tarjota sinulle personoitua ja kiinnostuksen kohteesi huomioivaa mainontaa retargeting-kumppaneidemme, kuten Google AdWords, verkkosivustoilla. Tämä tapahtuu kuitenkin anonyymisti, niin että sinua ei voi tunnistaa retargeting-teknologian käytön johdosta.

6.3 Jos et halua, että Bosch Power Tools ja sen retargeting-kumppanit käyttävät edellä mainittuja retargeting-evästeitä, toimi kohdassa 5.4 kuvatulla tavalla.


Conversion tracking -työkalu
7.1 Voidaksemme tehdä online-tarjonnastamme mahdollisimman houkuttelevan, käytämme niin kutsuttua Conversion tracking -tekniikkaa.

7.2 Conversion tracking -kumppanimme, kuten Google AdWords, tallentavat tämän analyysipalvelun puitteissa tietokoneellesi evästeen ("conversion-eväste"), jos olet päätynyt sivustollemme kyseessä olevan kumppanin mainoksen kautta. Nämä evästeet vanhenevat 30 päivän kuluttua. Jos vierailet tietyillä sivuillamme, eikä eväste ole vielä vanhentunut, sekä me että Conversion tracking -kumppanimme voimme havaita, että joku on napsauttanut mainosta ja päätynyt näin sivustollemme. Evästeitä ei voida jäljittää verkkosivustomme kautta. Käytämme conversion-evästeiden avulla saamiamme tietoja conversion-tilastojen laatimiseen, ja niiden avulla saamme tietää kyseessä olevaa mainosta napsauttaneiden ja Conversion tracking -tunnisteella varustetulle sivustolle ohjattujen käyttäjien kokonaismäärän.

Tämä tapahtuu kuitenkin anonyymisti, niin että sinua ei voi tunnistaa Conversion tracking -teknologian käytön johdosta.

7.3 Jos et halua, että Bosch Power Tools ja sen Conversion tracking -kumppanit käyttävät edellä mainittuja conversion-evästeitä, toimi kohdassa 5.4 kuvatulla tavalla.


Analyysityökalujen käyttö
8.1 Bosch Power Tools käyttää verkkosivuston käytön analysointitarkoituksiin verkkoanalyysityökalua, kuten WebTrends.

8.2 Analyysityökalun valinnassa kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että käyttöä koskevat tiedot kerätään anonyymisti, niin että käyttäjää ei voida jäljittää niiden perusteella. Tämä tehdään erityisesti anonymisoimalla IP-osoite. Verkkosivuston käytön analysoinnin mahdollistamiseksi käytetään evästeitä. Bosch Power Tools käyttää niitä erityisesti tiedon laadun parantamiseksi. Internetsivustojen käyttöä koskevat tiedot välitetään tilastopalvelimelle (wts.bosch.com), jonka omistaja on Bosch Power Tools Saksassa. Näihin anonymisoituihin tietoihin pääsevät käsiksi ainoastaan valtuutetut henkilöt.

8.3 Jos haluat estää näiden analyysievästeiden käytön, toimi kohdassa 5.4 kuvatulla tavalla.


Sosiaalisten liitännäisten käyttö
9.1 Bosch Power Tools -yhtiön internetsivuilla ja mobiilisovelluksissa käytetään sosiaalisten verkkojen, kuten Facebook, Twitter ja Google+, niin kutsuttuja sosiaalisia liitännäisiä. Niillä tarkoitetaan erityisiä painikkeita, kuten Facebookin "Tykkää-painike".

9.2 Voit estää sosiaalisten verkkojen ylläpitäjiä keräämästä ja analysoimasta verkkosivustoillemme vierailuusi liittyviä tietoja niin kutsutun kahden napsautuksen menetelmän avulla. Jos vierailet sellaisella internetsivustomme sivulla, joka sisältää tällaisia liitännäisiä, ne ovat aluksi deaktivoituina. Liitännäiset aktivoituvat vasta napsautettuasi vastaavaa painiketta. Aktivoimalla liitännäiset muodostat yhteyden kyseessä olevaan sosiaaliseen verkkoon ja annat suostumuksesi tietojen siirtämiseksi siihen. Asiaankuuluvaa painiketta painamalla selaimesi lähettää vastaavat tiedot suoraan kyseessä olevaan sosiaaliseen verkkoon ja ne tallennetaan sinne. Jos haluat lopettaa tietojen välittämisen, sinun on deaktivoitava liitännäinen jälleen.

9.3 Jos olet kirjautunut johonkin sosiaaliseen verkkoon, se kykenee yhdistämään vierailusi vastaavaan sosiaalisen verkon tiliisi. Jos et halua, että kyseessä oleva sosiaalinen verkko yhdistää vierailuusi liittyvät tiedot sinusta tallennettuihin jäsentietoihin, sinun on kirjauduttava ulos sosiaalisesta verkosta ennen sosiaalisen liitännän painikkeen aktivointia.

9.4 Saadaksesi lisätietoa sosiaalisen verkon tietojen keruun laajuudesta ja tarkoituksesta, tietojen käsittelystä ja käytöstä sekä oikeuksistasi ja asetuksista, jotka voit tehdä yksityisyytesi suojelemiseksi, katso kyseessä olevan sosiaalisen verkon tietosuojaa koskevat tiedot.


Rekisteröintipalveluiden käyttö
10.1 Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kirjautua verkkosivustollemme ja mobiilisovelluksiimme niin kutsuttujen sosiaalisten kirjautumistoimintojen, kuten Facebook-Connect, avulla.

10.2 Rekisteröintiä varten sinut ohjataan edelleen kyseessä olevan sosiaalisen verkkoyhteisöpalvelun sivustolle, jossa voit kirjautua sisään vastaavilla tiedoillasi. Tämän seurauksena kyseessä olevan sosiaalisen verkon tilisi yhdistetään palveluumme. Samalla sosiaalinen verkkosi välittää meille vastaavan julkisen profiilisi tiedot, sähköpostiosoitteesi sekä verkkoyhteisön ystäviesi tunnistetiedot, jos olet antanut tähän suostumuksesi.

Sosiaaliselle verkkopalvelulle ilmoitetaan vastaavasti kirjautumistilasi, selaintietosi ja IP-osoitteesi, jos olet antanut tähän suostumuksesi verkkosivustollamme vieraillessasi.

10.3 Jos et halua tietoja siirrettävän meidän ja sosiaalisen verkkoyhteisösi välillä, älä kirjaudu sivustollemme sosiaalisten verkkojen rekisteröintipalveluiden kautta, vaan käytä omia kirjautumispalveluitamme.


Mainonta
11.1 Suostumus ja suostumuksen peruuttaminen

Kun toimitat meille henkilökohtaisia tietoja, käytämme niitä informoidaksemme sinua tuotteistamme ja palveluistamme sekä sisällyttääksemme sinut mahdollisiin niitä koskeviin kyselyihin, edellyttäen että olet antanut nimenomaisen suostumuksesi siihen, että henkilökohtaisia tietojasi käytetään mainontatarkoituksiin. Jos käytämme markkinatutkimuslaitosten suorittamia kyselyitä, tämä tapahtuu ainoastaan Bosch Power Toolsin toimeksiannosta ja ohjeita noudattaen.

Jos olet antanut suostumuksesi mainontaan, mutta et enää haluakaan vastaanottaa mainoksia Bosch Power Toolsilta, voit peruuttaa suostumuksesi koska tahansa. Tämän jälkeen tietosi poistetaan tai niiden käyttö estetään, mikäli niitä tarvitaan vielä laskutus- tai kirjaamistarkoituksiin.

11.2 Uutiskirje

Voit tilata verkkosivuiltamme ja sovelluksistamme halutessasi myös uutiskirjeemme. Sovellamme tähän niin kutsuttua Double Opt In -menettelyä, jonka mukaisesti lähetämme sinulle uutiskirjeen sähköpostitse, mobiilin uutispalvelun välityksellä (esim. WhatsApp), tekstiviestinä tai push-viestinä vasta sen jälkeen, kun olet nimenomaisesti vahvistanut uutiskirjepalvelun tilaamisen vastaavassa ilmoituksessa olevaa linkkiä napsauttamalla. Jos et halua myöhemmin enää saada uutiskirjettä, voit lopettaa tilauksen koska tahansa peruuttamalla suostumuksesi. Sähköpostitse lähetettävä uutiskirje peruutetaan uutiskirjeen sisältämän vastaavan linkin kautta, lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluun tai kyseessä olevan verkkosivuston hallinta-asetuksista. Mobiiliuutiskirje peruutetaan lähettämällä jakelijalle viesti "Stopp".

11.3 Kilpailut

Jos osallistut Bosch Power Toolsin järjestämään kilpailuun, käytämme ilmoittamiasi henkilötietoja voidaksemme ilmoittaa voittajalle voitosta sekä tuotteidemme mainostamiseen, jos olet antanut tähän suostumuksesi. Tarkemmat tiedot kilpailuihin osallistumisesta löydät vastaavista osallistumisehdoista.


Bosch Power Tools -yhteisöt
12.1 Tarjoamme sinulle mahdollisuuden liittyä johonkin Bosch Power Tools -yhteisöistämme (kuten Bob Community, 1-2-do-Community tai Dremelin tee-se-itse-yhteisö). Voit liittyä haluamaasi yhteisöön, luoda itsellesi käyttäjäprofiilin ja keskustella muiden jäsenten kanssa. Tässä yhteydessä ilmoittamiasi tietoja käytämme ainoastaan antamasi suostumuksen puitteissa vastaaviin markkinointi-, markkinatutkimus- ja palvelutarkoituksiin.

12.2 Valitsemasi yhteisön syöttömaskissa voit valita, ovatko käyttäjäprofiilisi yksittäiset tiedot kaikkien yhteisön jäsenten näkyvissä, onko ainoastaan "yhteisön ystävilläsi" oikeus nähdä ne vai pysyvätkö ne kokonaan yksityisinä.
Kaikki muut yhteisöissä luomasi tiedot, esimerkiksi laatimasi huomautukset tai julkaisemasi kuvat, ovat sen sijaan automaattisesti julkisia ja yhdistetty käyttäjäprofiiliisi.


Online-myymälöiden suorittama maksukyvyn tarkastus
Suoritamme maksukyvyn tarkastuksia maksuliikenteen ongelmien välttämiseksi. Käytämme tähän maksupalveluiden tarjoajan

Adyen BV
Simon Carmiggeltstraat 6-50
1011 DJ Amsterdam
Alankomaat

palveluita. Mainittu palveluntarjoaja suorittaa arvioinnin matemaattis-tilastollisten menetelmien pohjalta ja toimittaa meille tietoa maksukyvyttömyyden todennäköisyydestä lain suomien mahdollisuuksien puitteissa. Jos valitset maksutavaksi "Laskua vastaan", käytämme osoitetietojasi arvioinnin suorittamiseen.
Jokaiselle asiakkaalle tarjotaan valittaviksi samat maksutavat, arviointi tehdään vasta sen jälkeen, kun olet lähettänyt tilauksesi. Jos olet sitä mieltä, että arviomme maksukyvyttömyyden todennäköisyydestä on virheellinen, voit ilmoittaa asiasta meille kirjallisesti, niin että harkitsemme päätöstämme uudelleen. Lisäksi sinulla on oikeus saada tietää ratkaisun olennaiset syyt mainitulta palveluntarjoajalta.


Mobiilisovellukset
14.1 Mobiilisovelluksiemme käyttö

Online-tarjontamme lisäksi tarjoamme myös mobiilisovelluksia, jotka voit ladata kannettavaan päätelaitteeseesi. Tässä kuvatut oikeutesi koskevat myös mobiilisovelluksia. Verkkosivustojen kautta keräämiemme tietojen lisäksi keräämme mobiilisovelluksillamme erityisesti kannettavien päätelaitteiden käyttöön liittyviä henkilötietoja. Tämä tapahtuu kuitenkin ainoastaan, jos olet antanut siihen suostumuksesi.

14.2 Sijaitintietojesi kerääminen

Tarjontamme sisältää myös niin kutsuttuja sijaintikohtaisia palveluita, joiden avulla voimme tarjota sinulle erityisiä, kulloiseenkin sijaintipaikkaasi räätälöityjä tarjouksia. Jotta voisimme tarjota tällaisia sovelluksen toimintoja, keräämme sijaintitietosi GPS:n ja IP-osoitteesi perusteella, jos annat tähän suostumuksesi. Voit hyväksyä tai peruuttaa tämän toiminnon koska tahansa kyseessä olevan sovelluksen tai käyttöjärjestelmäsi asetuksissa.

14.3 Mainontatunnisteiden/mainostunnisteiden käyttö

Käytämme mainontatarkoituksiin iOS-käyttöjärjestelmän yhteydessä niin kutsuttuja "mainontatunnisteita" (IDFA) ja Android-käyttöjärjestelmän yhteydessä niin kutsuttuja mainostunnisteita. Ne ovat iOS- tai Android-käyttöjärjestelmän tietylle päätelaitteelle luomia ainutkertaisia tunnistenumeroita, jotka eivät ole personoivia, eivätkä pysyviä. Kerättyjä tietoja ei yhdistetä muihin laitekohtaisiin tietoihin. Käytämme tunnistenumeroita personoidun mainonnan kehittämiseen ja sivustojemme käytön arviointiin. Jos aktivoit iOS-asetuksissa kohdan "Tietosuoja" – "Mainonta" ja "Estä mainosseuranta" tai Android-käyttöjärjestelmässä kohdan "Google-asetukset" – "Mainonta" ja "Kiellä mielenkiinnon kohteisiin perustuva mainonta", voimme suorittaa vain seuraavat toimenpiteet: bannereiden kanssa käymäsi vuorovaikutuksen mittaus laskemalla bannerin näyttämiskerrat ilman että sitä on napsautettu ("frequency capping"), napsautusten määrä, ainutlaatuisen käytön määrittäminen ("unique user") sekä turvatoimenpiteet, petoksen torjunta ja virheiden korjaus. Voit koska tahansa poistaa IDFA- tai mainostunnisteen laitteen asetuksista ("mainontatunnisteen nollaus"), minkä jälkeen sinulle laaditaan uusi tunnistenumero, jota ei yhdistetä aiemmin kerättyihin tietoihin. Huomautamme, että et mahdollisesti voi käyttää kaikkia sovelluksemme toimintoja, jos rajoitat edellä mainittujen tunnistenumeroiden toimintaa.

14.4 Tiedonsiirto sovelluskauppaan

Käyttäjänimen, sähköpostiosoitteen ja yksilöllisen laitetunnuksen kaltaisten tietojen siirtoa sovelluskauppaan sovelluksen lataamisen yhteydessä ei katsota suorittamaksemme tietojen keruuksi, eikä se myöskään kuulu vastuualueeseemme. Emme voi vaikuttaa tähän tietojen keruuseen.


Ulkoisten linkkien käyttö
Bosch Power Tools -internetsivusto saattaa sisältää linkkejä sellaisille kolmansien osapuolten internetsivustoille, joiden palveluntarjoajat eivät liity meihin. Kun napsautat tällaista linkkiä, meillä ei enää ole vaikutusta sellaisten henkilökohtaisten tietojen keräämiseen, tallentamiseen tai käsittelyyn, jotka välitetään linkkiä napsauttamalla (kuten linkin sisältävän sivun IP-osoite tai URL), koska emme luonnollisestikaan voi vaikuttaa kolmansien osapuolten toimintaan. Bosch Power Tools ei ota vastuuta siitä, millä tavoin kolmannet osapuolet käsittelevät henkilökohtaisia tietoja.


Turvallisuus
16.1 Työntekijöitämme sekä Bosch Power Toolsin valtuuttamia palveluntarjoajia sitoo vaitiolovelvollisuus sekä velvollisuus noudattaa liittovaltion tietosuojalakia.

16.2 Bosch Power Tools on ryhtynyt kaikkiin vaadittaviin teknisiin ja organisatorisiin liittovaltion tietosuojalakia vastaaviin turvatoimenpiteisiin turvatakseen hallinnassaan olevat tiedot kajoamista, katoamista, tuhoutumista, asiattomien henkilöiden pääsyä tai luvatonta julkaisemista vastaan. Turvatoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti teknisten mahdollisuuksien kehittyessä.


Oikeus saada tietoa ja korjata tiedot
Käyttäjillä on oikeus koska tahansa saada tietoa hänestä tallennetuista henkilötiedoista. Lisäksi käyttäjät voivat vaatia tietojensa korjaamista koska tahansa.


Suostumuksen peruuttaminen ja tietojen poisto
18.1 Voit myös koska tahansa peruuttaa suostumuksesi tietojesi keräämiseen, käsittelyyn sekä käyttöön.

18.2 Henkilötiedot hävitetään, mikäli suostumus niiden käyttöön peruutetaan, jos niiden säilyttäminen ei ole enää tarpeellista tai jos henkilötietojen tallentaminen ei ole lakisääteisesti sallittua.

18.3 Tämä ei koske laskutus- tai kirjanpitotarkoituksiin vaadittavia tietoja, eikä tietoja, joihin sovelletaan lakisääteisiä säilyttämisvaatimuksia. Mikäli näiden tietojen käyttöä ei tarvita, myös niiden käyttö estetään.


Yhteydenotto
Jos kaipaat lisätietoa tai haluat lähettää henkilökohtaisten tietojesi käsittelyyn liittyviä ehdotuksia, korjauksia tai huomautuksia tai peruuttaa suostumuksesi, voit ottaa yhteyttä konsernin tietoturvavastaavaan.

Matthias Goebel
Konzernbeauftragter für den Datenschutz (Konsernin tietoturvavastaava)
Informationssicherheit und Datenschutz Bosch-Gruppe (C/ISP) (Bosch-yhtymän tietoturvallisuus ja tietosuoja (C/ISP))
Robert Bosch GmbH
Kronenstrasse 20
70173 Stuttgart

Sähköpostiosoite:PT.DSO@BOSCH.COM